Se, josta emme puhu

Paranormaalin asiantuntija Maarit Vehnämäki sukeltaa kaikkeen normaalista poikkeavan keskelle. Ohjelmassa vieraillaan erilaisissa historiallisesti tai kulttuurillisesti merkittävissä lokaatioissa ja selvitetään, mitkä menneisyyden henkilöt voisivat olla jääneet kohteessa elämään tänäkin päivänä ja miten historia on vaikuttanut kuultuihin tarinoihin.

Onko käsittämämme paranormaali jonkin tieteen, tarun tai uskomuksen mukaan normaalia?
Voimme kyseenalaistaa itseltämme, miksi on olemassa tabu, ”Se, josta emme puhu”.

Pannaanko varkaan sormet märkimään? Selvänäkijä Becker

Avausjaksossa tutustumme lähes sadan vuoden takaiseen parantaja selvännäkijään, johon turvauduttiin tiukimmankin paikan tullen. Millainen oli koko Suomen laajuisesti tunnettu parantaja Becker, miten hän auttoi hyvin erilaisissa tilanteissa, ja mitä hän lupasi kuolemansa jälkeen?

Piruja ja enkeleitä Enni Id

ITE-taiteilija Enni Id väritti elämänsä ja myös muiden elämää erityisellä persoonallaan, ja ITE-, eli ”Itse tehty elämä” -taiteella. Tuliko hänen kaksineuvoisten pirujen inspiraatio mahdollisesti mustasta Raamatusta tai innoittiko taiteilijan kissat häntä maalaamaan tunnettuja kissatauluja?

Rankin päätön sotilas

Kotkan Rankin saari ei ole vain ohutta yläpilveä.
Rankin saari ja saaren ympäristö on kokenut synkkää ja sotaista historiaa.
Tänä päivänä saari kätkee kauneuteensa huikean selviytymistarinan omaavan yhden asukkaan, sekä mahdollisesti sodassa kuolleen sotilaan hengen tai energian.

Kotkan Meriniemi ja päättymättömät portaat

Meriniemen Huvila valmistui aikanaan työsuhde asunnoksi ja asukkaiden historia kävi läpi myöhemmin kuninkaallisia häitä, maailman sotaa ja linkittyi jopa presidentti Rooseveltiin saakka.
Meriniemi on historialtaan huikaiseva ja huvilasta löytyy mm. portaat jotka eivät johda mihinkään.
Huvila on tunnettu selittämättömistä tapahtumistaan, löytyykö tapahtumille luonnollinen selitys vai vaikuttaako historia todella tähän päivään?

Arboretum Musta Eversti

Mustilan Arboretumissa on kerrottu tarinoita pitkään Mustasta Everstistä. Arboretumin tilalla on kuultu ääniä, ja ehkä jopa havaintoja hahmosta joka on liikkunut Mustilan mailla. Kävimme Mustilassa juttelemassa henkilön kanssa, joka tuntee tarinat Mustasta Everstistä, -niistäkin joita ei löydy netistä. Käymme myös vanhalla puukoululla, jossa on ilmennyt mieltä kiehtovia tapahtumia. Käyntimme aikana tapahtuu jotakin, mille emme löytäneet järkiperäistä selitystä.

Sofia Urajärven Valkea Rouva

Urajärven kartano tunnetaan Lilly ja Hugo Heidemanista, kauniista puutarhasta, -tai valkeasta rouvasta, mutta monikaan ei tunne kartanon traagisia tapahtumia. Sofia oli nainen, joka koki nuorella aikuisiällä traagisen kohtalon, jota edelti lapsen menetys. Sofiasta liikkuu erilaisia tarinoita ja Sofiaa on havaittu myös lähiaikoina. Tutustuimme kartanoon alunperin Sofian historian pohjalta, mutta saimme kuulla myös jotakin aivan uutta ja todella tapahtunutta tositarinaa. Käynnillä kokeilimme myös ghostbox mobiilisovellusta.

Se josta emme puhu – Elämme. Myös kuolemamme jälkeen?

Lähes niin kauan kuin ihminen on osannut kirjoittaa, on löytynyt kirjoitettua tietoa kuolemasta, -ja kuoleman jälkeisyydestä hieroglyfein tai maalauksina. Mutta miten tänä päivänä käsitämme kuoleman ja mitä tietoa lääketiede on siitä saanut, mitä voisi olla, -tai olla olematta kuoleman jälkeen?
Tapasimme Voice of Finland tähden, Tea Salon,
joka oli puolisen tuntia kliinisesti kuolleena sairauskohtauksen vuoksi. Mitä hänellä on kerrottavana omasta kokemuksestaan?

Pääsiäinen, mitä se tarkoittaa?

Keväällä vietämme pääsiäistä, tunnettuna myös Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen ja taivaaseen astumisen juhlana.
Mitä perinteitä tiedämme olleen, mistä perinteet ovat saaneet alkunsa, ja liittyykö pääsiäiseen noituutta tai pahan voimaa? Entä mitä muuta historiaa kevään juhlalla on ja miten maailmalla vietetään pääsiäistä?

Tapasimme Kuusankosken kirkkoherran Kimmo Ylikankaan kauniissa Kuusankosken kirkossa ja keskustelimme pääsiäisestä ja kuulimme hänen mielipiteensä, myös pahan voimasta.

Karhulan Hovi

Kartanohotelli Karhulan Hovi avaa ovensa, kun Maarit Vehnämäki, tuo paranormaalin
asiantuntija lähtee selvittämään, mistä kartanon kummitteluissa on oikein kyse