Postikortti

Postiluukusta tipahtava ”Postikortti” vie katsojan mukaansa nostalgisiin suomalaisiin muistoihin. Se on tuulahdus menneestä ajasta, jonka kosketuspinta on läsnä tänäkin päivänä. Kortti tarjoilee pirskahtavaa komediaa, ilahduttavia jälleennäkemisiä herkullisine tarinakäänteineen, tunnelmallisia hetkiä, mielikuvituksen sävyttämiä kertomuksia sekä koskettavaa musiikkia.
Se on muisto menneestä – postitettuna suoraan Sinulle.

Voihan finnhits
Jakso 1

Harrastajateatterin uutuusnäytelmän ensi-ilta on tänään. Näyttelijät hoitavat lavastusta
paikalleen ja löytävät rekvisiitan sekaan eksyneen Finnhits-levyn. Levyn soidessa näyttelijät
heittäytyvät 70-luvun tunnelmiin.

Puotijuoro
Jakso 2

Valkealassa sijaitsi 1960-luvun alussa tunnelmallinen kyläkauppa kesäkahviloineen. Kahvilan istuimilta on monet juorut lähteneet elämään omaa elämäänsä, niin paljon siellä kälätettiin – ihan jokaisesta. Mikä olikaan se mehevin juoru?

Sota-ajan muisto
Jakso 3

Eletään sota-aikaa. Minna saapuu sovittuun tapaamispaikkaan, mutta Oskaria ei kuulu. Hänet on kutsuttu rintamalle. Huolien keskellä ilokin joskus näyttäytyy ja tuo elämään hippusellisen onnellisuutta – ja kirjeen rakkaimmalta. Olethan minulle vielä?

Kesän muisto
Jakso 4

Kesäisen kepeä muisto Tirvalta 50-luvulta. Sunnuntaina nuoret suuntaavat piknikille ja uimaan. Samalla suunnitellaan tulevia tansseja kylän uudella tanssilavalla.

Syksyinen kohtaaminen
Jakso 5

Syksyllä 1941 Minna ja Oskari tapaavat. Suomi on sodassa, mutta Oskari ei olekaan rintamalla vaan töissä rautateillä. Pitäähän junienkin kulkea – ja siitä Oskari pitää huolen.

Linnan juhlat
Jakso 6

Pääsin sinne minäkin. Vanha mekko kertoo oman tarinansa. Vierailemme itsenäisyyspäivän vastaanotolla eri vuosikymmenillä.

Unten ihmemaa
Jakso 7

Täysikuu ja yö täynnä taikaa. Isä haluaa vierailla vaimonsa ja lastensa unissa, lupaa kysymättä. Kaikki ei sujukaan kommelluksitta ja isän yö ei ehkä ollut se kaikista rentouttavin.

Salakapakka
Jakso 8

Valkealassa sijaitsi 1920-luvulla salakapakka, josta vain harva tiesi. Sukellamme sisään kielletystä ovesta ja maistelemme hyväntuulista tarinaa räväkän pianomusiikin ja charlestontanssin säestämänä.