Lappiin tai sinnepäin

Danita Jokela on ajautunut arjessa haastavaan tilanteeseen. Yksinhuoltajana Danita on huomannut, että arjen jatkuva kiire ja säätäminen ovat uuvuttaneet hänet ja lapset. Lisäksi kaikkien kolmen välit ovat kärsineet, joka sai Danitan pysähtymään ja pohtimaan. Hänen välit Alejandroon (hänen poikaansa) ovat tulehtuneet pahasti. Yhteinen reppumatka kohti Norjaa saattaisi hioa äiti ja poika duoa enemmän yhteen ja tuoda mahdollisuuksia ratkoa erimielisyyksiä.

Matka voi alkaa!
Jakso 1

Avausjaksossa Danita vielä pakkailee tavaroita ja valmistautuu henkisesti tulevaan matkaan. Päässä pyörii moni asia, eikä yhtä asiaa voi jäädä liikaa pohtimaan.

Ihmisten hyväntahtoisuuteen on uskottava
Jakso 2

Maidonhakureissun kautta Danita ja Alejandro matkaavat Vaajakosken kautta Ouluun päin. Myös usko ihmisten ystävällisyyteen ja hyväntahtoisuuteen palautuu, samalla kun Alejandro näyttää ensimmäisiä merkkejä matkaväsymyksestä.

Alejandron energiat vapautuvat!
Jakso 3

Alejandron energisyys ja rauhattomuus väistyvät, kun hän pääsee viettämään ystävällisen perheen lasten kanssa tavanomaisempaa arkea.

Kun liikkuu hitaasti, näkee paremmin poroja
Jakso 4

Telttayön jäljiltä, liikkelle lähtö on aina haastavaa. Danitan ja Alejandron tapaus ei ole poikkeus. Norjaan matkatessa, Alejandro muistuttaa Danitaa siitä, että hänellä on paljon energiaa :D. Saarijärven retkikeskuksen läheisillä luontopoluilla kävellessään, Danita pukee sanoiksi viestin, mitä jokaisen tulisi muistaa tehdä.

Matka kohti Norjaa voi alkaa!
Jakso 5

Viime jaksossa Danita ja Alejandro ystävystyivät paikalla olleiden rekkamiesten kanssa, jotka tarjosivat parivaljakolle yösijaa. Suihkun raikkaana ja hyvin nukutun yön jäljiltä Danitan ja Alejandron seikkailut jatkuvat kohti Senjaa!

Arkinen, mutta haastava
Jakso 6

Välit äidin ja pojan välillä alkavat kiristyä, kun arjen erimielisyydet alkavat puskea rumaa päätään. Tämä ajaa tietysti molemmat haastaviin tilanteisiin, jolloin tunteet nousevat pintaan.

Vaativat tilanteet vaativat vaikeita tekoja
Jakso 7

Danita on pannut merkille muutamia erikoisia tapoja, joita Alejandro omaa. Äkilliset tunnevaihtelut ja äidin läsnäolon puutteen pelkääminen saavat Danitan pohtimaan.

Norja houkuttelee muitakin, kuin suomalaisia
Jakso 8

Danitan ja Alejandron erimielisyydet ovat laskeneet päätään ja Alen päivät kuluvat rattoisasti, kun ympärillä on lapsia. Myös Danitalla on syytä hymyyn, sillä hän löytää kouvolalaisen lisäksi muita, keiden kanssa mieluusti aikaa viettää!

Takaisin tienpäälle!
Jakso 9

Danita ja Alen matka jatkuu Finnsnessin keskustaan, jossa Danitaa huvittaa lasten käsitys ja asennoituminen rahaan. Parivaljakko viettää myös viimeistä iltaa Päivin luona, jonka jälkeen matka kohti Kouvolaa voi alkaa!

Elävässä elämässä tapahtuu, halusi tai ei
Jakso 10

Danitan ja Alen matkafiilis saa pahan kolauksen, kun kotoa Kouvolasta kantautuu ikäviä uutisia…

Hei, mehän ollaan kohta julkkiksia!
Jakso 11

Pitkästä aikaa Danita ja Ale heräävät aikaa teltasta, kalastajien suosimasta Norjan Neidenistä. Matkalla Danitan tavoittaa Ivalon paikallislehden toimittaja, jonka olisi tarkoitus tehdä matkustavasta parivaljakosta juttua lehteen… mikäli he pääsevät vielä Ivaloon sovittuna päivänä…

Joulupukin uudet apulaiset
Jakso 12

Danita ja Ale saapuvat Leville, Hulluun Poroon. Yöpaikan varmistumisen jälkeen, Danita ja Ale ottavat tilaisuudesta kaiken irti ja aloittavat muutaman päivän kestävän uuden tehtävän… jouluisan tunnelman löytämisen, vaikkei se lähelläkään olekaan!

Tonttuilut jatkuu
Jakso 13

Epäonnistumisen pelko ja tahto tehdä juuri sellaisia asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Keskustelut vieraiden kanssa saa Danitan pohtimaan, miltä tuntuu elää ADHD:n kanssa?

Mitta on kohta täysi
Jakso 14

Lähes kaksi viikkoa reissua takana alkaa näkyä. Energiatasot ja sietokyvyt ovat molemmilla todella kovalla koetuksella, kun matka kohti Kouvolaa jatkuu Leviltä. Alejandro on reissun aikana saanut paljon huomiota ja lahjoja. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että hän alkaa ottaa näitä asioita itsestäänselvyytenä…

Tunteikas kotiinpaluu
Jakso 15

Danitan ja Alen kaksi viikkoa kestänyt matka saa arvoisensa päätöksen, kun kyytejä tuntuu löytyvän nopeaan tahtiin. Danita myös reflektoi koko matkaa, jonka tarkoitus on avautunut, mutta myös syyt sille, miksi kaikki on dokumentoitu…

Jälkihaastattelu reissusta
Jakso 16

Aleksi Kauhanen käy haastattelemassa Danitaa torilla pitkän matkan jälkeen.